MUĞLA hakkında bilgiler... (Devam 2)
1 sayfadaki 1 sayfası
MUĞLA hakkında bilgiler... (Devam 2)
BODRUM-GÖKOVA-BODRUM
1. gün. Tekneye yerleşme ve Bodrum çevresindeki koylar
2. gün: Sabah liman işlemleri sonrası yola çıkış. ilk denize girme molası öğlen yemeği ile birlikte Karaada'da. Daha sonra yaklaşık 3-4 saatlik bir seyir ile Gökova körfezinin güney kıyısında etrafı yeşil çamlarla kaplı güvenli bir liman olan Çatı'ya varış ve geceleme.
3. gün: Kahvaltı sonrasında 1.5 saatlik bir seyir ile körfezin koylar açısından daha zengin olan iç taraflarındaki Yediadalar'a varış. Geceleme bir akşam yürüyüşü için uygun bir ortam oluşturan Küfre'de.
4. Küfre'de kahvaltı, Löngöz'de yüzme ve öğlen yemeği molasından sonra akşama doğru geceleme limanı Karacasögüt'e varış. Buradan minibüs veya taksi ile Marmaris'i gezme olanağı.
5. gün: Sedir (Kedrae) Adası' nı geziş. Eşine başka hiç bir yerde rastlayamayacağınız küçücük bir kumsalı ve önünde olağanüstü berrak bir suyu olan bu adanın bir diğer adı da Kleopatra Adası. Adadaki kumun Kleopatra ve Antonius için özel olarak taşındığı rivayeti var. Daha sonra İngiliz Limanı' na varış ve geceleme. Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz savaş gemilerinin Alman gemilerinden kaçarken saklanmak için bu koyu kullanmaları nedeniyle burası İngiliz koyu olarak tanınıyor.
6. gün: Kahvaltıdan sonra körfezin kuzey sahilinde Gökova'da türkuaz renginin en belirgin olduğu Akbük'e varış. Buradaki yemek ve yüzme molasından sonra Çökertme'ye doğru yol alırken Ören (antik Keramos kenti) yakınındaki Gökova santrali ve onun devasa bacası önünden geçeceksiniz.
7. gün: Oraklar ve Çiftlik'te verilecek molalardan sonra isteğe göre Bitez veya Bodrum Limanı'na giriş.
8. Bodrum
Karaada: Adı kara ama kendisi yeşil bir adadır. 400 metreye ulaşan zirvesi çam ormanı ile kaplıdır. Kuzey yakasında korunaklı koy yok. İçinde şifalı çamur ve sıcak su kaynayan mağarası hem mavi yolculuk hem de günübirlik gezi teknelerinin uğrak yeri. Mağara önünde demirleniyor. Burada teknelere hizmet veren çardak lokanta ve küçük bir motel de var.
Büyük ve Küçük Çatı Koyları:
Büyük Çatı koyu, ucunda fener bulunan Mersincik Burnu’nun 2 mil kıble-keşişleme yönünde. Koyun ağzında üzerinde tek bir ağacın bulunduğu küçük bir ada var. Koyları ve ana limanıyla Büyük Çatı, oldukça etkileyici. Koyların bir bölümünde kumsal da var. Her yan çam ormanı. Deniz berrak ve temiz. Ana limanda deniz kenarında içilebilir tatlı su kaynağı var. Toprak yolla 1.5 km ötedeki Marmaris-Datça yoluna çıkılabiliyor. Marmaris 35, Datça 45 km uzaklıkta. Aynı toprak yol, Ballıcak ve Boynuzlu koylarına da gidiyor. Dileyenler koylar arasında patikayı izleyerek yürüyebilir. Başka bir patika doğuda girişin tam karşısındaki önü sığ koya iner. Asırlık çam ve günlük ağaçları öylesine kapatmıştır gökyüzünü. İki kaynak suyu havuz yapıp denize kavuşur. Özel havuz gibidir bu gölet.
Gezerken uzun pantolon, eşofman, spor ayakkabısı giyilmesi tavsiye ediliyor. Sık bitki örtüsü çizebilir her tarafınızı. Akşamları koyun güzelliği farklı. Göl gibi koyda, sizden başka kimse kalmayacaktır.: Belki bir ya da iki tekne daha. Hele bir de mehtap çıkarsa, değmeyin keyfinize.
Küçük Çatı Koyu: Büyük Çatı’nın doğusunda. İkisinin arasında denizi berrak, dibi kum çevresi orman bir küçük koy daha var. Demirlemek için uygun olmasa da botla yüzmeye gelinebilir.
Küçük Çatı’nın her iki yakası yüksek ve makilik. Koy güneye doğru 400 metre içeri giriyor. Batı yakasında ideal demirleme noktası olan küçük bir koy var. Ancak iki teknenin sığabileceği büyüklükte. Dibi kum, berrak, çam ve günlük ağaçları çevreliyor. Başka koylar da var Küçük Çatı’da. Birinde çakıllı plajın arkasında günlük ağaçlarının altında bir tatlı su havuzu bulursunuz. Suyu serinlemek ve durulanmak için. Büyük Çatı’dan gelen patika buraya uğrar, sonra da Balıkaşıran koyuna kadar devam eder. Patikayı izlediğinizde her sapakta başka bir koy çıkacaktır karşınıza. Olağan üstü bir yürüyüş yoludur.
Yediadalar: Gökova’nın çam ormanları ile kaplı güney sahilleri önünde dört ada, kıyı ile aralarında 2 milden geniş bir körfez oluşturur. Hemen her hava koşulunda bu ada ve koylar arasında demirlenecek çok sayıda sakin köşe bulunur. Batıdaki Martılı ada, çıplak bir adadır. Güney yakası ve doğu burnu üzerinde denize girilecek güzel kumsallar var. Diğer adalar, Uzun, Zeytinli ve Küçük adalardır. Hepsinin sahilleri dik kayalıktır ve kumsalları yoktur. Adalar çıplaktır ama koylarda sahiller yoğun çam ormanı ile kaplıdır. Çamaltı koyu, Bekar Liman(gökağaç bükü), Karağaç limanı, Uzun liman, Babüş bükü ve Küfre koyu ve Göllü ada, Yediadalar bölgesinin en önemli demirleme noktalarıdır. Çamaltı koyu sahili ve dibi kum. Kıyı ormanla kaplı. Bekar liman, 150 metre çapında bir havuz gibidir. Guletler girmez, yatlar ise pek az uğrar. En çok uğranan koy Küfre’dir bu bölgede. Tüm koylar bir birlerine toprak patika yolla bağlanır. Küfre’de azmağın başında teknelere hizmet veren Yedi Adalar isimli bir salaş lokanta da var.
Küfre koyunun hemen karşısındaki Göllü ada da bağlanmak ve yüzme molası için uygun yerler arasında.
Löngöz koyu-Kargılıbük: Gökova’nın en güzel koylarından biri. Tepelerin denize dik indiği, ormanla kaplı koy yarım mil girer içeriye. Rüzgara kapalı olduğu için de teknelerin geceleme ya da mola için sevdiği yerlerdendir. Koy son yangından fazla etkilenmedi. Ama yangının kömürleştirdiği alanlarda da şimdilerde hızla yeşeriyor doğa, ne mutlu ki kendini yeniliyor.
Koydan çıkanlar için yürüyüş yolları da var. Malderesi’nden gelen Bördübet orman yolu Löngöz’den de geçer.
Değirmen bükü: Girişinde iki adanın, Kara ve Zeytinli Adaların bulunduğu Değirmen bükü, Gökova körfezinin en büyük koyu sayılıyor. Derinliği 2, genişliği yarım mil uzunlukta. Bükte, Gökova’da mavi yolculuğa çıkanların çok sevdiği İngiliz limanı(Çanak Koyu), Cumhurbaşkanlığı konutunun da bulunduğu Okluk koyunun yanı sıra, Hırsız koyu, Malderesi ve Sazanlı koyları da yer alıyor.
İngiliz limanı:Hiçbir havanın etkileyemeyeceği sakinlikte bir liman. 70’li yıllara kadar sık çam ağaçlarının çevreleyip denize uzandığı bir koydu burası. İngiliz limanı denmesine de bu özelliği neden olmuş. 1. dünya savaşında birkaç İngiliz savaş gemisi burada gizlenmişler. Gece çıkıp Alman işgalindeki adaları ve düşman gemilerini vurur, sonra da kaçıp buraya saklanır, üzerlerine birkaç dal atınca da görünmez olurlarmış. 70’li yıllarda geçirilen büyük yangından etkilenmiş ama yeniden boy atmış çamlar. Allahtan son büyük yangın yalayıp geçmiş bu cennet köşeyi.
Okluk koyu: Özal zamanında yapılan Cumhurbaşkanlığı Konutu ile ünlendi Okluk. Konutun bulunduğu Çam iskelesi Okluk ile Malderesi koyu arasında. Okluk Koyunun güney yakası düz ve bahçelik. Koyun iskelesi var. İskeleye bağlanmak istemeyenler karşıdaki kuytu koylarda demirleyip kıyıdaki ağaçlara bağlanabilir. Uzun süre kalınabilir bu cennet köşede. Çok sayıda restoran, market vardır ve ihtiyaçlar karşılanır. Marmaris buraya 2 km.si toprak 25 km.lik yolla bağlıdır. Koyu çepeçevre saran çok güzel yürüyüş yolları da vardır.
Bir hatırlatma: Yatlar ve botların Cumhurbaşkanlığı konutuna ve Malderesi koyuna yaklaşması yasak.
Okluk Koyu’nun girişinde kayalıkların üzerinde bir Deniz Kızı anıtı görür, şaşırırsınız. Dünyanın bütün denizlerini Kısmet adlı teknesiyle dolaşan Sadun Boro’nun her seferi sonrasında gelip demirlediği Okluk Koyu’na ve Gökova’ya bir armağanıdır bu anıt. Heykeltraş Tankut Öktem tarafından yapılan Denizkızı anıtının kaidesinde Sadun Boro’nun şu sözleri yazılı:"Bu denizkızı düşlerini süsleyen cennete erişebilmek nice engin denizler, ufuklar aştı. Kıtalar, adalar, koylar dolaştı. Ta ki GÖKOVA’ya ulaşana kadar"
Karacasöğüt: Söğüt koyu yarım mil çapında yuvarlak kocaman bir liman. Koyun ortasında azmağın başında uzun bir T iskele var. İskele ve başındaki restoran Martı Marina tarafından işletiliyor. Teknelere elektrik ve su veriliyor. Ayrıca duş, tuvalet, çamaşırhane, market bulunuyor.
Bunun dışında köyün tahta iskelesi de var. Burada da teknelere gerekli tüm hizmet veriliyor.
Çok sayıda lokanta, bakkal ve fırın var. İhtiyacı olan teknelere buz da bulunuyor. Karacasögüt limanından Marmaris 12 km. Yol asfalt ve düzenli minibüs çalışıyor. Mavi yolculuk tekneleri, dileyen müşterileri için Marmaris turu düzenliyorlar.
Söğüt köyü, verimli bir ova içinde. Sera ve arıcılık yaygın.
Orman içi yürüyüş yollarında, yürünebilir. Okluk’a giden yürüyüş yolunu takip edenler, koyun batı burnu üzerindeki tepede eski kale kalıntılarını göreceklerdir. Manzara da etkileyicidir.
Şehir Adaları-Sedir adası: Sedir, Orta ve Küçük adadan oluşan adalar topluluğu Şehir adaları olarak biliniyor. Üzerinde antik Kedrai kenti kalıntılarının bulunduğu, altın sarısı kumsalıyla her yıl onlinlerce kişiyi çeken Sedir adası için Marmaris sayfalarında ayrıntılı bilgi verildi. Ulaşım Çamlı koyundan motorlarla. Adada lokanta, duş tuvalet var.
Gökova Limanı-Akyaka: Körfezin doğuya doğru daralarak giren son noktası. Biri Akyaka köyünde diğeri karşı yakada iki azmak denize dökülüyor. (Akyaka için Ula sayfalarına bakınız)
Akbük limanı: Körfezin kuzey kıyılarında geniş ve derin koy. Yerkesik belediyesine bağlı. Muğla’ya 48 km’lik yolla ulaşılabiliyor. Karadan Akyaka üzerinden de toprak yolla ulaşılıyor. Yolun bozuk olduğunu hatırlatalım. Akyaka-Akbük arasını denizden alanlar, sığınabilecek koy bulamayacaklar ama 1000 metre yükseklikten inen Kıran dağlarının gri kayalık yapısı ve aralarında yer yer çam ormanlarının oluşturduğu manzara seyirlik.
Akbük koyu, 1000 metre yükseklikteki Kıran dağlarının denize yer yer çam ormanları, aşağılarda ise Zeytinliklerle bezeli olarak kavuştuğu güzel ve geniş koy.
Özel Çevre Koruma Bölgesi kapsamında ve yapılaşmaya izin verilmiyor. Sahilde bahçeli çardak lokantalar, önlerinde iskele, boydan boya plaj, sahil boyunca çam ve zeytinlikler arasında yürüyüş yolu var.
Koyun güney yakasında irili ufaklı güzel koylar var. Dibi beyaz kum, havuz gibi koylarda botla gidilip ya da karadan yürünüp yüzülebilir.
Ören: Kerme ve Ören burunları arasında Çamaltı bükü bir yay gibi uzanır. Sahili plaj. Arkalarda bahçe içinde evler, pansiyonlar. Ören kenti daha da içerilerde kalıyor. Yakındaki Keramos antik kenti kalıntıları için Milas sayfalarına bakınız.
Gökova Santralı: Ören’den çıkıp Çökertme’ye doğru denizden yol alanlar, 100 metreden uzun bacasıyla Gökova Termik Santralı’nı görecekler.
Çökertme ve Mazı: Bu iki koy için Bodrum sayfalarına bakınız.
Orak Adası: Yalı çiftliği ile Kargıcık bükü arasındaki sahilde, korunaklı koylara nitelikli oteller ve tatil köyleri yapıldı. Yatlar ve mavi yolculuk tekneleri artık bu koylara demir atamıyor. Kargıcık bükünün karşısında boylu boyunca Orak Adası uzanıyor. Dalma meraklılarının ve teknelerin çok sevdikleri bu adanın yamaçları zeytinlik. Yerleşim yok. Adanın doğu ve kuzey limanları rüzgara göre demirlemeye uygun. Deniz pırıl pırıl. Tam yüzmek ve dalmak isteyenlere...
Bu güzergahta, Akyarlar, Turgut Reis, Gümüşlük, Torba, Türkbükü ve Yalıvakavak bilgilerinin ayrıntısını Bodrum, Akbük, İasos(Kıyıkışlacık) bilgilerinin ayrıntısını Milas, Altınkum bilgisini Didim sayfalarında bulabilirsiniz.
1. gün. Tekneye yerleşme ve Bodrum çevresindeki koylar
2. gün: Sabah liman işlemleri sonrası yola çıkış. ilk denize girme molası öğlen yemeği ile birlikte Karaada'da. Daha sonra yaklaşık 3-4 saatlik bir seyir ile Gökova körfezinin güney kıyısında etrafı yeşil çamlarla kaplı güvenli bir liman olan Çatı'ya varış ve geceleme.
3. gün: Kahvaltı sonrasında 1.5 saatlik bir seyir ile körfezin koylar açısından daha zengin olan iç taraflarındaki Yediadalar'a varış. Geceleme bir akşam yürüyüşü için uygun bir ortam oluşturan Küfre'de.
4. Küfre'de kahvaltı, Löngöz'de yüzme ve öğlen yemeği molasından sonra akşama doğru geceleme limanı Karacasögüt'e varış. Buradan minibüs veya taksi ile Marmaris'i gezme olanağı.
5. gün: Sedir (Kedrae) Adası' nı geziş. Eşine başka hiç bir yerde rastlayamayacağınız küçücük bir kumsalı ve önünde olağanüstü berrak bir suyu olan bu adanın bir diğer adı da Kleopatra Adası. Adadaki kumun Kleopatra ve Antonius için özel olarak taşındığı rivayeti var. Daha sonra İngiliz Limanı' na varış ve geceleme. Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz savaş gemilerinin Alman gemilerinden kaçarken saklanmak için bu koyu kullanmaları nedeniyle burası İngiliz koyu olarak tanınıyor.
6. gün: Kahvaltıdan sonra körfezin kuzey sahilinde Gökova'da türkuaz renginin en belirgin olduğu Akbük'e varış. Buradaki yemek ve yüzme molasından sonra Çökertme'ye doğru yol alırken Ören (antik Keramos kenti) yakınındaki Gökova santrali ve onun devasa bacası önünden geçeceksiniz.
7. gün: Oraklar ve Çiftlik'te verilecek molalardan sonra isteğe göre Bitez veya Bodrum Limanı'na giriş.
8. Bodrum
Karaada: Adı kara ama kendisi yeşil bir adadır. 400 metreye ulaşan zirvesi çam ormanı ile kaplıdır. Kuzey yakasında korunaklı koy yok. İçinde şifalı çamur ve sıcak su kaynayan mağarası hem mavi yolculuk hem de günübirlik gezi teknelerinin uğrak yeri. Mağara önünde demirleniyor. Burada teknelere hizmet veren çardak lokanta ve küçük bir motel de var.
Büyük ve Küçük Çatı Koyları:
Büyük Çatı koyu, ucunda fener bulunan Mersincik Burnu’nun 2 mil kıble-keşişleme yönünde. Koyun ağzında üzerinde tek bir ağacın bulunduğu küçük bir ada var. Koyları ve ana limanıyla Büyük Çatı, oldukça etkileyici. Koyların bir bölümünde kumsal da var. Her yan çam ormanı. Deniz berrak ve temiz. Ana limanda deniz kenarında içilebilir tatlı su kaynağı var. Toprak yolla 1.5 km ötedeki Marmaris-Datça yoluna çıkılabiliyor. Marmaris 35, Datça 45 km uzaklıkta. Aynı toprak yol, Ballıcak ve Boynuzlu koylarına da gidiyor. Dileyenler koylar arasında patikayı izleyerek yürüyebilir. Başka bir patika doğuda girişin tam karşısındaki önü sığ koya iner. Asırlık çam ve günlük ağaçları öylesine kapatmıştır gökyüzünü. İki kaynak suyu havuz yapıp denize kavuşur. Özel havuz gibidir bu gölet.
Gezerken uzun pantolon, eşofman, spor ayakkabısı giyilmesi tavsiye ediliyor. Sık bitki örtüsü çizebilir her tarafınızı. Akşamları koyun güzelliği farklı. Göl gibi koyda, sizden başka kimse kalmayacaktır.: Belki bir ya da iki tekne daha. Hele bir de mehtap çıkarsa, değmeyin keyfinize.
Küçük Çatı Koyu: Büyük Çatı’nın doğusunda. İkisinin arasında denizi berrak, dibi kum çevresi orman bir küçük koy daha var. Demirlemek için uygun olmasa da botla yüzmeye gelinebilir.
Küçük Çatı’nın her iki yakası yüksek ve makilik. Koy güneye doğru 400 metre içeri giriyor. Batı yakasında ideal demirleme noktası olan küçük bir koy var. Ancak iki teknenin sığabileceği büyüklükte. Dibi kum, berrak, çam ve günlük ağaçları çevreliyor. Başka koylar da var Küçük Çatı’da. Birinde çakıllı plajın arkasında günlük ağaçlarının altında bir tatlı su havuzu bulursunuz. Suyu serinlemek ve durulanmak için. Büyük Çatı’dan gelen patika buraya uğrar, sonra da Balıkaşıran koyuna kadar devam eder. Patikayı izlediğinizde her sapakta başka bir koy çıkacaktır karşınıza. Olağan üstü bir yürüyüş yoludur.
Yediadalar: Gökova’nın çam ormanları ile kaplı güney sahilleri önünde dört ada, kıyı ile aralarında 2 milden geniş bir körfez oluşturur. Hemen her hava koşulunda bu ada ve koylar arasında demirlenecek çok sayıda sakin köşe bulunur. Batıdaki Martılı ada, çıplak bir adadır. Güney yakası ve doğu burnu üzerinde denize girilecek güzel kumsallar var. Diğer adalar, Uzun, Zeytinli ve Küçük adalardır. Hepsinin sahilleri dik kayalıktır ve kumsalları yoktur. Adalar çıplaktır ama koylarda sahiller yoğun çam ormanı ile kaplıdır. Çamaltı koyu, Bekar Liman(gökağaç bükü), Karağaç limanı, Uzun liman, Babüş bükü ve Küfre koyu ve Göllü ada, Yediadalar bölgesinin en önemli demirleme noktalarıdır. Çamaltı koyu sahili ve dibi kum. Kıyı ormanla kaplı. Bekar liman, 150 metre çapında bir havuz gibidir. Guletler girmez, yatlar ise pek az uğrar. En çok uğranan koy Küfre’dir bu bölgede. Tüm koylar bir birlerine toprak patika yolla bağlanır. Küfre’de azmağın başında teknelere hizmet veren Yedi Adalar isimli bir salaş lokanta da var.
Küfre koyunun hemen karşısındaki Göllü ada da bağlanmak ve yüzme molası için uygun yerler arasında.
Löngöz koyu-Kargılıbük: Gökova’nın en güzel koylarından biri. Tepelerin denize dik indiği, ormanla kaplı koy yarım mil girer içeriye. Rüzgara kapalı olduğu için de teknelerin geceleme ya da mola için sevdiği yerlerdendir. Koy son yangından fazla etkilenmedi. Ama yangının kömürleştirdiği alanlarda da şimdilerde hızla yeşeriyor doğa, ne mutlu ki kendini yeniliyor.
Koydan çıkanlar için yürüyüş yolları da var. Malderesi’nden gelen Bördübet orman yolu Löngöz’den de geçer.
Değirmen bükü: Girişinde iki adanın, Kara ve Zeytinli Adaların bulunduğu Değirmen bükü, Gökova körfezinin en büyük koyu sayılıyor. Derinliği 2, genişliği yarım mil uzunlukta. Bükte, Gökova’da mavi yolculuğa çıkanların çok sevdiği İngiliz limanı(Çanak Koyu), Cumhurbaşkanlığı konutunun da bulunduğu Okluk koyunun yanı sıra, Hırsız koyu, Malderesi ve Sazanlı koyları da yer alıyor.
İngiliz limanı:Hiçbir havanın etkileyemeyeceği sakinlikte bir liman. 70’li yıllara kadar sık çam ağaçlarının çevreleyip denize uzandığı bir koydu burası. İngiliz limanı denmesine de bu özelliği neden olmuş. 1. dünya savaşında birkaç İngiliz savaş gemisi burada gizlenmişler. Gece çıkıp Alman işgalindeki adaları ve düşman gemilerini vurur, sonra da kaçıp buraya saklanır, üzerlerine birkaç dal atınca da görünmez olurlarmış. 70’li yıllarda geçirilen büyük yangından etkilenmiş ama yeniden boy atmış çamlar. Allahtan son büyük yangın yalayıp geçmiş bu cennet köşeyi.
Okluk koyu: Özal zamanında yapılan Cumhurbaşkanlığı Konutu ile ünlendi Okluk. Konutun bulunduğu Çam iskelesi Okluk ile Malderesi koyu arasında. Okluk Koyunun güney yakası düz ve bahçelik. Koyun iskelesi var. İskeleye bağlanmak istemeyenler karşıdaki kuytu koylarda demirleyip kıyıdaki ağaçlara bağlanabilir. Uzun süre kalınabilir bu cennet köşede. Çok sayıda restoran, market vardır ve ihtiyaçlar karşılanır. Marmaris buraya 2 km.si toprak 25 km.lik yolla bağlıdır. Koyu çepeçevre saran çok güzel yürüyüş yolları da vardır.
Bir hatırlatma: Yatlar ve botların Cumhurbaşkanlığı konutuna ve Malderesi koyuna yaklaşması yasak.
Okluk Koyu’nun girişinde kayalıkların üzerinde bir Deniz Kızı anıtı görür, şaşırırsınız. Dünyanın bütün denizlerini Kısmet adlı teknesiyle dolaşan Sadun Boro’nun her seferi sonrasında gelip demirlediği Okluk Koyu’na ve Gökova’ya bir armağanıdır bu anıt. Heykeltraş Tankut Öktem tarafından yapılan Denizkızı anıtının kaidesinde Sadun Boro’nun şu sözleri yazılı:"Bu denizkızı düşlerini süsleyen cennete erişebilmek nice engin denizler, ufuklar aştı. Kıtalar, adalar, koylar dolaştı. Ta ki GÖKOVA’ya ulaşana kadar"
Karacasöğüt: Söğüt koyu yarım mil çapında yuvarlak kocaman bir liman. Koyun ortasında azmağın başında uzun bir T iskele var. İskele ve başındaki restoran Martı Marina tarafından işletiliyor. Teknelere elektrik ve su veriliyor. Ayrıca duş, tuvalet, çamaşırhane, market bulunuyor.
Bunun dışında köyün tahta iskelesi de var. Burada da teknelere gerekli tüm hizmet veriliyor.
Çok sayıda lokanta, bakkal ve fırın var. İhtiyacı olan teknelere buz da bulunuyor. Karacasögüt limanından Marmaris 12 km. Yol asfalt ve düzenli minibüs çalışıyor. Mavi yolculuk tekneleri, dileyen müşterileri için Marmaris turu düzenliyorlar.
Söğüt köyü, verimli bir ova içinde. Sera ve arıcılık yaygın.
Orman içi yürüyüş yollarında, yürünebilir. Okluk’a giden yürüyüş yolunu takip edenler, koyun batı burnu üzerindeki tepede eski kale kalıntılarını göreceklerdir. Manzara da etkileyicidir.
Şehir Adaları-Sedir adası: Sedir, Orta ve Küçük adadan oluşan adalar topluluğu Şehir adaları olarak biliniyor. Üzerinde antik Kedrai kenti kalıntılarının bulunduğu, altın sarısı kumsalıyla her yıl onlinlerce kişiyi çeken Sedir adası için Marmaris sayfalarında ayrıntılı bilgi verildi. Ulaşım Çamlı koyundan motorlarla. Adada lokanta, duş tuvalet var.
Gökova Limanı-Akyaka: Körfezin doğuya doğru daralarak giren son noktası. Biri Akyaka köyünde diğeri karşı yakada iki azmak denize dökülüyor. (Akyaka için Ula sayfalarına bakınız)
Akbük limanı: Körfezin kuzey kıyılarında geniş ve derin koy. Yerkesik belediyesine bağlı. Muğla’ya 48 km’lik yolla ulaşılabiliyor. Karadan Akyaka üzerinden de toprak yolla ulaşılıyor. Yolun bozuk olduğunu hatırlatalım. Akyaka-Akbük arasını denizden alanlar, sığınabilecek koy bulamayacaklar ama 1000 metre yükseklikten inen Kıran dağlarının gri kayalık yapısı ve aralarında yer yer çam ormanlarının oluşturduğu manzara seyirlik.
Akbük koyu, 1000 metre yükseklikteki Kıran dağlarının denize yer yer çam ormanları, aşağılarda ise Zeytinliklerle bezeli olarak kavuştuğu güzel ve geniş koy.
Özel Çevre Koruma Bölgesi kapsamında ve yapılaşmaya izin verilmiyor. Sahilde bahçeli çardak lokantalar, önlerinde iskele, boydan boya plaj, sahil boyunca çam ve zeytinlikler arasında yürüyüş yolu var.
Koyun güney yakasında irili ufaklı güzel koylar var. Dibi beyaz kum, havuz gibi koylarda botla gidilip ya da karadan yürünüp yüzülebilir.
Ören: Kerme ve Ören burunları arasında Çamaltı bükü bir yay gibi uzanır. Sahili plaj. Arkalarda bahçe içinde evler, pansiyonlar. Ören kenti daha da içerilerde kalıyor. Yakındaki Keramos antik kenti kalıntıları için Milas sayfalarına bakınız.
Gökova Santralı: Ören’den çıkıp Çökertme’ye doğru denizden yol alanlar, 100 metreden uzun bacasıyla Gökova Termik Santralı’nı görecekler.
Çökertme ve Mazı: Bu iki koy için Bodrum sayfalarına bakınız.
Orak Adası: Yalı çiftliği ile Kargıcık bükü arasındaki sahilde, korunaklı koylara nitelikli oteller ve tatil köyleri yapıldı. Yatlar ve mavi yolculuk tekneleri artık bu koylara demir atamıyor. Kargıcık bükünün karşısında boylu boyunca Orak Adası uzanıyor. Dalma meraklılarının ve teknelerin çok sevdikleri bu adanın yamaçları zeytinlik. Yerleşim yok. Adanın doğu ve kuzey limanları rüzgara göre demirlemeye uygun. Deniz pırıl pırıl. Tam yüzmek ve dalmak isteyenlere...
Bu güzergahta, Akyarlar, Turgut Reis, Gümüşlük, Torba, Türkbükü ve Yalıvakavak bilgilerinin ayrıntısını Bodrum, Akbük, İasos(Kıyıkışlacık) bilgilerinin ayrıntısını Milas, Altınkum bilgisini Didim sayfalarında bulabilirsiniz.
Similar topics
» MUĞLA hakkında bilgiler... (Devam)
» MUĞLA hakkında bilgiler... (Devam 3)
» MUĞLA hakkında bilgiler... (Devam 4)
» MUĞLA hakkında bilgiler... (Devam 5)
» MUĞLA hakkında bilgiler...
» MUĞLA hakkında bilgiler... (Devam 3)
» MUĞLA hakkında bilgiler... (Devam 4)
» MUĞLA hakkında bilgiler... (Devam 5)
» MUĞLA hakkında bilgiler...
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz