Erkeklere pratik yemek tarifleri :)))
1 sayfadaki 1 sayfası
Erkeklere pratik yemek tarifleri :)))
KOLAY YEMEKLER
Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz.Sigaranın kulu yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altını kapatıyoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı domatesli biberli yumurtalı gibi pişiriliyor.
Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp Maç izlemeye başlıyoruz. İlk yarinin ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz. Yapışırsa pismiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağını
kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap döküp yiyoruz.
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bir ara oradan alin. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karisiyo.
Tuzlu Makarna
Yapılısı ayni makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı akil ediyoruz ...Öyle daha güzel oluyor.
Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç kliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.
Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın
yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece evde pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencerede yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.
Hazır Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden basında beklemek lazım.
ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple basında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel biç şeye
benziyor.
Tavuk
Yapılısı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pismedigine bakmak için hayvanin kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.
PUF NOKTALAR
1-) Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
3- ) Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kotu kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni isi görür.
4-) Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kotu patlıyorlar.
5-) Yemekler asla kendi baslarına hareket etmezler. Şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir.
Sakin yemeyin.
6- ) Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
7-) Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
8- Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmi yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bolüme konan şeyler nasıl olsa bir sure sonra unutulur.
9- ) Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
10-) Spagetti paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve
altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Özellikle
misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size çok maço bir hava verir.
AFIYET OLSUN
Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz.Sigaranın kulu yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altını kapatıyoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı domatesli biberli yumurtalı gibi pişiriliyor.
Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp Maç izlemeye başlıyoruz. İlk yarinin ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz. Yapışırsa pismiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağını
kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap döküp yiyoruz.
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bir ara oradan alin. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karisiyo.
Tuzlu Makarna
Yapılısı ayni makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı akil ediyoruz ...Öyle daha güzel oluyor.
Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç kliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.
Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın
yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece evde pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencerede yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.
Hazır Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden basında beklemek lazım.
ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple basında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel biç şeye
benziyor.
Tavuk
Yapılısı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pismedigine bakmak için hayvanin kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.
PUF NOKTALAR
1-) Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
3- ) Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kotu kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni isi görür.
4-) Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kotu patlıyorlar.
5-) Yemekler asla kendi baslarına hareket etmezler. Şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir.
Sakin yemeyin.
6- ) Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
7-) Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
8- Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmi yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bolüme konan şeyler nasıl olsa bir sure sonra unutulur.
9- ) Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
10-) Spagetti paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve
altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Özellikle
misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size çok maço bir hava verir.
AFIYET OLSUN
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz