Karışık Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Şimdiki çocuklar daha da harika!(ymış)

Şimdiki çocuklar daha da harika!(ymış) Empty Şimdiki çocuklar daha da harika!(ymış)

Mesaj  Admin Paz Ara. 07, 2008 3:30 pm

Nazım ALPMAN'ın kaliteli bir internet sitesinde ki köşe yazısında okuduğum bir bölümü paylaşmak istedim...Yazara göre herşey gayet normal ve fazlasıyla harika! Sizce'de öle mi?

<<<<<<<<<<<2008-2009 öğretim yılında bu şekilde derslere girecek öğrenci sayısı 500 bini geçiyor. Eski(meyen) sözü hatırlamak gerekiyor: Bir zincirin gücü, en zayıf halkası kadardır!

Bütün bu elverişsiz koşullar altında çocuklar gelişmeye devam ediyorlar. Aziz Nesin"in �Şimdiki Çocuklar Harika�sından bile harika çocuklar yetişiyor.

İlkokul 3. sınıf öğrencisi Bilge, öğle tatili sonrasında derse girerken yanındaki erkek sınıf arkadaşını göstererek �örttmenim� diyor:

-Ahmetcan bana çok ayıp şeyler söylüyor.

-Ne diyor?

-Seni seviyorum diyor.

-Bunda kötü bir şey yok ki, siz sınıf arkadaşısınız tabiiki, birbirinizi seveceksiniz...

Bilge yanında mahçup vaziyette duran Ahmetca"a bir bakış attıktan sonra öğretmenin nefesini kesiyor:

-Ama sevişelim mi? de diyor!!!

Kadın öğretmen önce derin bir nefes alıyor, sonra �bunlar sizin şimdi konuşacağınız şeyler değil, üniversiteye gidince bu konuları konuşabilirsiniz� diyerek ufaklıkları yerlerine oturtuyor.

Küçüklerin kıvamında zalim oldukları inkar edilebilir mi?

5. sınıfta öğretmen notlarını karıştırırken öğrencilerin kıkırdaşmaları üzerine öylesine soruyor:

-N"olur orada?

-Öğretmenim Atacan ile Melis "kağıt çet" yapıyorlar.

Bilgisayarda �çet� yapmanın ne olduğunu yeni öğrenmiş olan kıdemli öğretmen kağıt çet karşısında duralıyor:

-Getirin bakayım onu buraya!

Yan yana sıralarda oturan Melis bir defter kağıdına ilk cümleyin yazıp, erkek öğrenciye uzatıyor, sonra o bir cümle yazıp geri veriyor. Böyle böyle yarım sayfalık ortak bir metin oluşuyor. Öğrenciler buna kağıt-çet diyorlar.

Öğretmen kağıdı alıp okumadan çekmecesine atıyor. Zil çaldığında çekmecesinden �yeni ürünü� alıp bir okuyor ki, küçük dilini yutacak.

Metin kız öğrencinin satırlarıyla başlıyor:

-Atacan benimle sevişir misin, yatakta?

-Kızım sen sapıksın.

-Salak şey!

-Aptal kız, salak da sensin.

-Geri zekalı!

Kasım ayının ikinci yarısında öğretmen çok bildik bir kompozisyon konusu veriyor:

-Hadi bakalım 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kompozisyon yazın.

Cam kenarında oturan Yalım, öğretmenin de duyacağı biçimde kendi kendine söyleniyor:

-Öf, yine yalakalık yapacağız!

Yemekhanenin kaşık-çatalını alıp sınıfa istifleyen Okan"a öğretmen soruyor:

-Oğlum bu çatal-kaşığı niye alıp sınıfa getirdin?

-Ben onları yemekhaneden değil, evden getirdim.

-Okan senin bu söylediğine kargalar bile güler.

Öğretmenin bu cümlesiyle birlekte bütün sınıf kahkahayı koyveriyor.

Kızgın Okan, hışımla arkadaşlarına dönüyor:

-Hepiniz kargasınız!

Hikayelerin hiç biri fıkra değil, öğrencilerini kendi çocuklarından çok seven kıdemli bir ilkokul öğretmeninin günlüğünden aşırdım.

Yeni ders yılı öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olsun. >>>>>>>>>>>>>
Admin
Admin
Admin

http://karisikforum.wow3.info

- Similar topics